Webinar verhuizing Marinierskazerne (MARKAZ): hoe de strijd om inspraak het verschil maakte

Het onderwerp riep veel emoties op, zowel binnen als buiten Defensie. Zelfs de kranten stonden er vol van: de Marinierskazerne die niet naar Vlissingen, maar naar Nieuw Milligen wordt verhuisd. Hoe verliep het proces voorafgaand aan dit besluit en welke doorslaggevende rol speelde het overleg met de medezeggenschap daarin? Speciaal voor medezeggenschapsleden wordt op woensdagochtend 21 april een tafelgesprek met livestream georganiseerd waarin deze vragen worden behandeld. Ook overige geïnteresseerden binnen Defensie zijn van harte welkom.

Tafelgasten

• voormalig plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten en commandant Korps Mariniers (en huidig Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht), luitenant-generaal Frank van Sprang
• projectdirecteur van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne (MARKAZ), de heer Jan Erven
• voormalig voorzitter van de Tijdelijke Reorganisatie Medezeggenschapscommissie MARKAZ, de heer Bert van de Wakker
• medezeggenschapscoördinator van de VBM, de heer Jef Stassen
• voormalig 2e kamer lid en woordvoerder Defensie van de PvdA, mevrouw Angelien Eijsink
• moderator van het gesprek is de heer Jean Debie, voorzitter van de VBM

Informeren en leren

Het doel van het gesprek is om medezeggenschappers kennis te laten maken met en te laten leren van dit proces: waar moet je op letten bij een dergelijk overleg? Wat zijn de belangen en hoe zijn die verweven met het overleg op politiek en bestuurlijk niveau? Het is als MC-lid mogelijk om vooraf vragen in te sturen. Meer informatie daarover vind je in de mail die je ontvangt na aanmelding.

Meld je aan

De webinar vindt plaats op woensdag 21 april van 10.00 tot 11.30 uur. Wil jij de livestream digitaal bijwonen? Meld je aan door een mail te sturen naar MZWebinar.Markaz@mindef.nl.
Je ontvangt nadien een mail met aanmeldlink om de livestream te volgen via MS Teams. Het is enkel mogelijk om de livestream te volgen met een MinDef e-mailadres.

De webinar wordt georganiseerd als praktijkopdracht in het kader van de Masterclass Medezeggenschap. De organisatie ervan wordt ondersteund door de Centrale Medezeggenschapscommissie en is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de Defensie bestuursstaf.