Hans Schenkeveld ontvangt Ereteken in goud

Hans Schenkeveld is per 31 december 2022 met pensioen gegaan. Hij stopte als lid van de MC DCO DCO&F, waarmee ook zijn vertegenwoordigingen in de CMC en in de GMC DPOD en DMC DOSCO vervallen zijn. Voor zijn jarenlange inzet voor de medezeggenschap bij Defensie heeft Hans Schenkeveld op 15 december het Ereteken voor Verdienste in goud gekregen. Secretaris-Generaal Gea van Craaikamp reikte de onderscheiding uit.

Schenkeveld was lid en voorzitter van de medezeggenschap op alle niveaus binnen de organisatie. Zijn initiatieven op dit gebied zijn indrukwekkend. Zo bevorderde hij het samenwerken met onder meer de visies ‘strategiehuis voor medezeggenschap’ en ‘dynamisch veranderen met spelregels’. Hij was een inspirator voor medewerkers, (lijn)managers, medezeggenschapsleden en vertegenwoordigers van de vakbonden. Meer dan 20 jaar combineerde hij zijn functie als organisatie- en formatieadviseur bij het Defensie Ondersteuningscommando met het werk voor de medezeggenschap.

Hans Schenkeveld wordt opgevolgd door Dorine Bakker. Ook zij heeft ruime ervaring in de medezeggenschap, zowel bij Defensie als in het bedrijfsleven. Bakker is universitair docent Organisatiekunde en Management bij de faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensieacademie. Hier houdt ze zich bezig met de organisatieontwikkeling, innovatie en leiderschap binnen Defensie. Deze onderwerpen spelen ook een rol in de medezeggenschap.